Om företaget

Gudmundssons Kross & Åkeri AB är ett familjeägt företag som grundades redan 1920 av Emil Larsson. Till att börja med som lastbil, buss och taxiverksamhet som med tiden har utökats. Sedan 1959 har vi bland annat levererat material från egna grus- och bergtäkter. Vårt företag som sysselsätter ca 12-15 personer drivs idag av fjärde generation, bröderna Lars, Erik och Olov Gudmundsson.
Sedan april -21, ägs Gudmundssons Kross & Åkeri AB av Kewab AB

Dåtid

Nutid

Kvalitet är ett av våra ledord när vi levererar grus- och bergprodukter och då vi bistår med våra tjänster. Genom att ständigt jobba på att bli bättre ser vi till att uppfylla lag- och myndighetskrav när vi levererar produkter och tjänster till våra kunder.
 
Vår arbetsplats är till största delen Sälen med omnejd. Här servar vi stugföreningar, skidanläggningar privata företag och väghållare.
 Från våra egna täkter levererar vi grus- och bergprodukter till väg och husbyggen. Leveranser sker med egna lastbilar till privatpersoner, företag och vägföreningar.
 
På våren sopar vi vägar och när vintern kommer blir vägar och fjäll en del av vår arbetsplats med uppsättning av snöstörar och snöröjning.

Utbildning


All vår personal har den kunskap och utbildning som krävs för att utföra sina uppdrag.
 
Våra lastbilschaufförer har till exempel yrkeskompetensbevis (YKB). Det är en obligatorisk grund- och fortbildningen för lastbilsförare. Med YKB är man godkänd för att köra tung lastbil i yrkestrafik.
 
Vår personal har förarbevis för hjullastare och grävmaskiner.

Vi tänker alltid på miljön


Våra uppdrag innebär oftast att vi gör ett ingrepp i naturen. Därför är det extra viktigt att värna om den. Vi försöker alltid tänka långsiktigt och inte utsätta naturen för onödig exploatering genom att ta hänsyn till markslitage och liknande.

Ny teknik som skonar miljön och utbildning har länge varit en del av vårt arbete.